IN MEMORIAM

Hoewel we wisten dat hij ernstig ziek was, kwam zijn overlijden op maandag 6 juni toch nog onverwachts en veel te vroeg. We zijn geschokt en verdrietig door de dood van onze collega

dr. Marcel Peeters, arts-microbioloog


 

 

 

 

 

 

Marcel is slechts 62 jaar geworden.

Ondanks dat Marcel al geruime tijd ziek was, was hij toch nog regelmatig in het EZ aanwezig. Helaas heeft Marcel zijn strijd tegen de slopende ziekte niet kunnen winnen.

Marcel werkte sinds 1980 als arts-microbioloog en klinisch embryoloog in het EZ. Mede door zijn inspanningen en gedrevenheid werd het EZ midden jaren tachtig een belangrijke fertiliteitkliniek. De grote interesse in zijn vak heeft een indrukwekkend cv opgeleverd met diverse nevenfuncties. Zo was hij onder meer voorzitter van de Vereniging Medische Staf en van de centrale opleidingscommissie ( OVCET). Hij is vanwege zijn verdiensten voor het ziekenhuis en zijn tomeloze inzet op landelijk en internationaal niveau, in 2007 benoemd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Onlangs werd hij onder andere benoemd tot erelid van de Vereniging Medische Staf. In de meest recente Monitor (mei) staat een bijzonder interview: een wandeling met Marcel Peeters door dertig jaar medische microbiologie.

Wij zullen Marcel missen en wensen zijn vrouw Adrie en kinderen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.

Marcel is opgebaard in uitvaartcentrum Monuta, Karel Boddenweg 7 in Tilburg. Hier kan vrijdag 10 juni van 19.00 tot 20.00 uur afscheid van hem worden genomen. De eucharistieviering wordt zaterdag 11 juni om 11 uur gehouden in de St. Jozefkerk aan de Heuvelring in Tilburg. Aansluitend vindt de begrafenis in besloten kring plaats.

Voor Marcel is een condoleanceregister geopend in de gebedsruimte van het EZ. Hier kunnen collega’s, patiënten en bezoekers hun deelneming betuigen.

BijlageGrootte
Een wandeling met Marcel Peeters door dertig jaar medische microbiologie168.14 KB