Laboratoriumonderzoek

Allergie voedselscreening
Naam / omschrijving
Allergie voedselscreening  
Ziektebeeld
 
Organisme
 
Methode
antistofbepaling, chemiluminescentie (CLIA) 
Monstermateriaal
stolbloed (serum) 
Afnamemateriaal
Bloedbuis (stolbloed, oranje)
 
Bewaarcondities
Transport binnen 24 uur bij 1-28°C ( anders zie aanvulling bij opmerkingen) 
Frequentie
Dagelijks (werkdagen) 
Onderzoeksduur
2 dagen 
Referentiewaarde
<0,35 kUA/L , klasse 0 
Contactpersonen
Immunologie 013-539 2260

Dr. D. Versteeg, arts-microbioloog, d.versteeg@etz.nl   
Dr. M. Heron, medisch immunoloog, m.heron@etz.nl 
Ing. P.J.G.M. v.d. Korput, hoofdanalist, p.vandekorput@etz.nl

 
Opmerkingen

Aanvulling op "bewaarconditie" hierboven:  bij vertraging tot 72 uur bewaren bij 4-8°C. Voor langere opslag, afdraaien (5 min. 1500xg) opslaan en vervoer bij -20°C.

Bij aanvraag voedselscreening wordt standaard bepaald:

FP5 voedselpanel, F17 hazelnoot, F202 cashewnoot, F10 sesamzaad, F84 kiwi en F25 tomaat.

Indien de uitslag van het voedselpanel niet negatief is worden automatisch de volgende allergenen toegevoegd: F1 eiwit, F2 melk, F3 kabeljauw, F4 tarwe, F13 pinda en F14 soja.